Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lastbilen från Spanien skulle smuggla in knarket till Sverige – hör om tillslaget som kopplas till Foxtrotnätverket Foto: Tullverket

Byggde lönnfack i lastbilstank – försökte föra in 800 kilo knark

Uppdaterad
Publicerad

Nyligen dömdes sju personer till fängelse i ett uppmärksammat fall för att ha försökt att smuggla in 800 kilo narkotika till Sverige. Tullens tillslag ger en inblick i hur gängen gör för att ta in drogerna i Sverige.

Dagarna före julafton förra året slog tullen till. Under hösten hade de spanat mot ett gäng som de misstänkte för narkotikasmuggling.

I en lastbil som de fattat misstanke mot upptäcktes ett lönnfack, som i utredningen senare ska beskrivas som avancerat. När facket öppnades hittade myndigheterna 200 kilo cannabis.

Totalt beslagtogs över 800 kilo narkotika, som de dömda på olika sätt hade försökt att smuggla in. Värdet på gatan har uppskattats till omkring 130 miljoner kronor.

Sju personer dömdes till mellan två och sju år i fängelse och fallet kan enligt SVT:s uppgifter kopplas till Foxtrot-nätverket.

Se mer i videon ovan om hur smugglingen gick till.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.