Förslaget om att slopa Systembolagets monopol och ersätta det med ett licenssystem röstades ned på Centerns partistämma. Foto: TT

C vill behålla spritmonopolet

Uppdaterad
Publicerad

Förslaget om att slopa Systembolagets monopol och ersätta det med ett licenssystem röstades ned på Centerns partistämma med 259 nej-röster mot 215 ja-röster.

Däremot fick partistyrelsen stöd för sitt förslag om att det ska bli enklare för lanthandlare att bli ombud för Systembolaget. Dessutom ska lanthandlare få hålla lager med alkohol och kunna ta ut ett högre pris än Systembolaget.

Tidigare i dag beslutade man att säga nej till förslaget om ”kommunpoliser” – att kommunerna ska kunna anställa poliser lokalt.

Centerns partistämma 2017

Centerpartiet håller i helgen partistämma i Malmö. Fler än 500 centerpartister har samlats i den skånska staden för att debattera ett rekordstort antal motioner. Partiledaren Annie Lööf inledningstalade på stämman i torsdags och sa då bland annat att Centern vill satsa fyra miljarder kronor mer än regeringen på att bygga ut tågtrafiken.

Partiet vill även utöka svenskundervisningen för nyanlända skolungdomar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Centerns partistämma 2017

Mer i ämnet