Vetenskapsjournalisten Maria Borelius, religionshistorikern David Thurfjell, teaterchefen Fransesca Quartey och läkaren Karin Granberg. Foto: Matilda Sandberg/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Vad ger dig liv? – Läs chatten om att hitta mening

Uppdaterad
Publicerad

Vad ger egentligen mening i livet? Hur hittar man tillbaka till mening om man förlorat den? Här kan du läsa hela chatten med experterna i Fråga doktorns hälsa – och se vad andra ser som meningsfullt i sina liv.

Svarade gjorde vetenskapsjournalisten Maria Borelius, religionshistorikern David Thurfjell, teaterchefen Fransesca Quartey och läkaren Karin Granberg.

Se Fråga doktorn hälsa om mening på SVT Play.

Vad skapar mening i livet?

Pinnat inlägg

Stort och varmt TACK för alla tankar, erfarenheter och frågor ikväll! Hoppas att du har funnit det meningsfullt (det har vi)!

Nu avslutar vi chatten, men alla frågor och svar går såklart att läsa här framöver. Tack och godnatt!

Stort Tack till David, Maria och Fransesca !

/ Karin

Tack för alla fina frågor, tankar och undringar!

Stort Tack att ni tittat! Tack att ni skriver, att ni delat med er

Många vänliga hälsningar

/ Karin

Marianne • Kan man alltid höja serotonin halten genom motion istället för att ta antidepressiva? Eller fungerar det inte utan antidepressiva tabletter ibland ?

Ja, Du kan alltid höjja nivån av Oxytocin och Serotonin genom motion :)

Pela • Minskar förmågan att ” skapa” oxytocin under/efter en ? Eller efter en sk giftstruma? Båda tillstånden påverkar ju hippocampus...

Nej, förmågan minskar inte

Fråga • Är det värdigt Sverige att en myndighet ges uppgiften att neka människor, som har olika sjukdomar, hjälp och därmed mening med att leva. Allt för att utförsäkra och ta ifrån sjuka sin mening med livet.

Hej!

Det här är ett brett och viktigt ämne att diskutera. Det finns många som farit illa i regelverket. FKs ambition har varit att ge ett tydligare , likvärdigare och rättssäkrare system. Vi måste absolut lyfta frågan mera

Sara • Har upplevt sorg olycka mobbning men nu lever jag ett bra liv , det som har varit är historia nu går jag vidare med glädje i livet, varför gräma sig ser framåt❤️

Picasso • Detta är ett bra exempel på hur en diskussion med vettiga deltagare kan föras, dvs, ingen av deltagarna avbryter den som uttalar sig till skillnad från många politiska debatter(diskussioner). Tack för ett mycket trevligt och bra program, där mycket hann avhandlas.

Skrållan • Den där hemska dörren står i vägen för att komma ut i naturen

Öppna den!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fråga doktorn hälsa

Mer i ämnet