Vetenskapsjournalisten Maria Borelius, religionshistorikern David Thurfjell, teaterchefen Fransesca Quartey och läkaren Karin Granberg. Foto: Matilda Sandberg/SVTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Vad ger dig liv? – Läs chatten om att hitta mening

Uppdaterad
Publicerad

Vad ger egentligen mening i livet? Hur hittar man tillbaka till mening om man förlorat den? Här kan du läsa hela chatten med experterna i Fråga doktorns hälsa – och se vad andra ser som meningsfullt i sina liv.

Svarade gjorde vetenskapsjournalisten Maria Borelius, religionshistorikern David Thurfjell, teaterchefen Fransesca Quartey och läkaren Karin Granberg.

Se Fråga doktorn hälsa om mening på SVT Play.

SVT rapporterade · Vad skapar mening i livet?

Stort och varmt TACK för alla tankar, erfarenheter och frågor ikväll! Hoppas att du har funnit det meningsfullt (det har vi)!

Nu avslutar vi chatten, men alla frågor och svar går såklart att läsa här framöver. Tack och godnatt!

SVT · Matilda Sandberg

Stort Tack till David, Maria och Fransesca !

/ Karin

Karin Granberg· Läkare

Tack för alla fina frågor, tankar och undringar!

Fransesca Quartey· Teaterchef och skådespelare

Stort Tack att ni tittat! Tack att ni skriver, att ni delat med er

Många vänliga hälsningar

/ Karin

Karin Granberg· Läkare

Kan man alltid höja serotonin halten genom motion istället för att ta antidepressiva? Eller fungerar det inte utan antidepressiva tabletter ibland ?

Marianne

Ja, Du kan alltid höjja nivån av Oxytocin och Serotonin genom motion :)

Karin Granberg· Läkare

Minskar förmågan att ” skapa” oxytocin under/efter en ? Eller efter en sk giftstruma? Båda tillstånden påverkar ju hippocampus...

Pela

Nej, förmågan minskar inte

Karin Granberg· Läkare

Är det värdigt Sverige att en myndighet ges uppgiften att neka människor, som har olika sjukdomar, hjälp och därmed mening med att leva. Allt för att utförsäkra och ta ifrån sjuka sin mening med livet.

Fråga

Hej!

Det här är ett brett och viktigt ämne att diskutera. Det finns många som farit illa i regelverket. FKs ambition har varit att ge ett tydligare , likvärdigare och rättssäkrare system. Vi måste absolut lyfta frågan mera

Karin Granberg· Läkare

Har upplevt sorg olycka mobbning men nu lever jag ett bra liv , det som har varit är historia nu går jag vidare med glädje i livet, varför gräma sig ser framåt❤️

Sara

Detta är ett bra exempel på hur en diskussion med vettiga deltagare kan föras, dvs, ingen av deltagarna avbryter den som uttalar sig till skillnad från många politiska debatter(diskussioner). Tack för ett mycket trevligt och bra program, där mycket hann avhandlas.

Picasso

Den där hemska dörren står i vägen för att komma ut i naturen

Skrållan

Öppna den!

Karin Granberg· Läkare

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Fråga doktorn hälsa

Mer i ämnet