CUF:s ordförande hoppas på en mittenlösning

Uppdaterad
Publicerad

Frågan många ställer sig i dag är om Centerpartiet ska samarbeta med partierna till vänster eller till höger.

Varken eller, menar CUF:s ordförande Réka Tolnai, som hoppas på en mittenlösning.

Réka Tolnai, som är ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund CUF sågar idén om ett så kallat ”juniavtal” där C skulle samarbeta med S, MP och V.

– Det säger vi tvärnej till. Det är att ge inflytande till Vänsterpartiet och det tycker vi inte att Centerpartiet ska göra, säger hon till SVT Nyheter.

Men hon tycker inte heller att Centerpartiet ska samarbeta högerut med M, KD, L och SD.

– Vi tycker att Centerpartiet ska stå fast vid det vi gick till val på och våra värderingar, att stänga ute både Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet från inflytande. Det är inget vi ska tumma på.

Men om man måste välja mellan att samarbeta åt höger eller vänster?

– Jag tycker inte det behövs ett val. Vi kan inte samarbeta med någon av de två (SD och V). Jag tycker inte det finns en poäng i att välja, för det går inte att samarbeta med någon av de två.

Hur skulle en lösning i mitten se ut då?

– Det är svårt att svara på nu, men det finns en stor bred majoritet. Resterande partier, alla förutom SD och V går ju att samarbeta med.

Vad är ditt råd till Annie Lööf i dag?

– Att hon ska komma ihåg sina värderingar. Och att inte vika sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.