Cyklade från New Delhi till Borås – för kärleken

Uppdaterad
Publicerad

Det var en gång en man som cyklade till sin kärlek i Sverige, från New Delhi till Borås. I SVT:s Gomorron berättar paret om den osannolika kärlekshistorien som även blivit till en bok.

Profetian som PK Mahanandia fick av sin farfar vid födseln, berättade att PKs pappa inte skulle arrangera bröllop för sin son, då han skulle gifta sig med någon av en annan kast, långt bort i ett annat land.

Hon skulle vara född i oxens tecken och äga skog. Allt stämde in på Lotta Mahanandia-von Schedvin, som senare kom att gifta sig med PK.

För Lotta började det hela med drömmar om Indien. Efter att ha levt ett liv fyllt med indisk kultur, bestämde hon sig för att bila ner till Indien tillsammans med en vän från London. Där träffade hon PK.

– Vi möttes på torget, där jag ritade porträtt på turister. Hon kom där med långt blont hår, som ljuset från norden, det glömmer jag aldrig. Jag minns att jag darrade när jag målade av henne. Hon kom tillbaka dagen efter och ville ha ett porträtt till, sedan ännu en gång. Då tänkte jag att frugan måste ha landat, säger PK.

Efter att Lotta åkte hem till Borås växte PKs längtan, så mycket att han sålde allt han hade och köpte en cykel för att cykla från Indien till Sverige.

– Jag visste inte hur långt det var till Sverige, men jag tänkte inte på det, säger PK.

Se hela intervjun högst upp i artikeln.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer