Markku Abrahamsson, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Skellefteå. Foto: Patrik Samuelsson

Dämpat SD-jubel i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

På Sverigedemokraternas valvaka i Skellefteå togs första resultatet från SVT:s vallokalsundersökning emot med försiktiga applåder.

– Jag tycker det ser bra ut, vi ser en ökning från valet 2014 och det ligger i linje med det jag tänkt själv också, säger Markku Abrahamsson, vice ordförande för Sverigedemokraterna i Skellefteå.

Näst största parti enligt undersökningen, vad betyder det?

– Väljarna säger ju sitt, vi kan se att vi har ett stort förtroende hos svenska folket.

Vilken är din känsla för hur det kommer att gå lokalt?

– Svårt att uppskatta, vi är ett nytt parti i Skellefteå och har bara varit med sen 2014 i lokalpolitiken, vad gäller resultaten ser vi med tillförsikt framåt jag tror tror vi växer även lokalt.

Men det blev inget jättejubel när resultatet kom?

– Det är trots allt en vallokalsundersökning så vi är nog lite försiktiga än.

Petter Nilsson som är ordförande för partiet i Västerbotten säger att han är fantastiskt glad över resultatet som undersökningen visar.

– Vi lyckades ju i förra valet fördubbla oss och att lyckas göra samma sak igen är inte lätt, så jag tycker det känns väldigt bra för ju mer vi växer desto mer kan vi påverka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.