Därför intervjuar Agenda SAS vd

Publicerad

Flygbranschen visar tecken på att vara en av de näringar som tidigast och kraftfullast hotas av effekterna av spridningen av coronoviruset.Lufthansa har ställt in hälften av sina avgångar och i Agenda söndag 8 mars intervjuar vi SAS vd Richard Gustafson om hur det skandinaviska bolaget klarar det minskande resandet, och hur han tror inställda avgångar påverkar våra möjligheter att resa och frakta varor.

Vi tycker också det är intressant att ta upp effekterna av att många privatpersoner och företag idag tar det säkra före det osäkra och ställer in resor även till områden som svenska expertmyndigheter menar är säkra. Att vidta säkerhetsåtgärder utöver de rekommenderade känns bra för många av oss, men samtidigt kan de individuella besluten på samhällsnivå påverka branscher och kanske den ekonomiska utvecklingen. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsbloggen

Mer i ämnet