• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vaggeryd i Vaggeryds kommun, Jönköpings län. På grund av en brand i avfallsanläggning strax norr om Vaggeryds tätort, med kraftig rökutveckling, uppmanar räddningsledaren alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping.

Foto: TT

De blev årets Mappie

Publicerad

Susanne Axell, programledare och Gunilla Hasselgren, husläkare i SVT:s ”Fråga doktorn” svarar så folkbildande och proffsigt på tittarnas hälsofrågor att M-magasin tilldelade dem priset för Årets Mappie vid en gala på Grand hotel i går.

Mappie står för Mature Affluent Pionering People – översatt blir det Mogna attraktiva Pionjärer. Priset grundades 2006 av Amelia Adamos tidning M-magasin och delas ut till utmärkande kvinnor över 50 år. I år gick priset till SVT-profilerna Susanne Axell och Gunilla Hasselgren från ”Fråga doktorn”.

– Vi är så glada. Efter tolv års jobb ihop får vi stå på scen och ta emot pris, det känns helt fantastiskt, säger programledaren Susanne Axell.

– Det här priset visar att det är coolt att vara mogen och att årsringarna är något bra. Att vara en mogen kvinna är inte så tokigt, fyller Gunilla Hasselgren i.

Många brev från kvinnor

Genom de tolv åren som de har arbetat ihop har de fått mängder av brev från kvinnor som skriver in till programmet – och de har hjälpt många.

– Vi får flest brev från kvinnor. Vi har mer komplicerade kroppar, med våra menscykler och klimakteriet samtidigt som kvinnor också bryr sig mycket om sin hälsa, säger Hasselgren.

Och alla åldrar har ju som bekant både sina problem och charm.

– I går sa Amelia Adamo en bra grej, man ska ha drömmarna kvar oavsett ålder, säger Susanne Axell.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.