Fyra personer har bekräftats döda efter terrorattacken i Stockholm i fredags. Två av offren var belgiska Maïlys Dereymaeker och brittiska Chris Bevington. De två svenska offren var Lena Wahlberg från Ljungskile och en 11-årig flicka. Foto: Privat / TT

De blev offer för terrorattacken i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer miste livet i terrorattacken i fredags. Det är den svenska kvinnan Lena Wahlberg från Ljungskile, en brittisk man och en belgisk kvinna. Ett av offren var en 11-årig flicka.

Timmarna efter terrorattacken i fredags uppstod kaos. Ingen visste vad som hade hänt eller om något mer skulle hända. Många anhöriga ringde och sms:ade sina familjemedlemmar och sina vänner för att försöka få bekräftat att alla var i säkerhet.

En av dem som eftersöktes av sin familj var en 11-årig flicka. På sociala medier lade familjen ut bilder på flickan och frågade om någon sett henne. Under söndagen fick familjen bekräftat att flickan var en av de som dött i terrorattacken. Familjen vill inte att flickan uppmärksammas ytterligare av medier.

Terrordådet i Stockholm

På tisdagen bekräftade anhöriga att det andra svenska offret är Lena Wahlberg, 69, från Ljungskile. Lena Wahlberg var lokal ordförande för Amnesty på orten. I övrigt vill inte familjen kommentera dödsfallet ytterligare.

TV: Terrordådet i Stockholm på 100 sekunder

Belgisk kvinna bland offren

Under söndagen gick belgiska utrikesdepartementet ut och bekräftade att Maïlys Dereymaeker, 31 år, var en dem som bekräftats döda.

Enligt den belgiska tidningen Sudpresse var hon i Sverige för att möta vänner. Hon ska ha stämt träff med sina vänner i korsningen där Drottninggatan möter Olof Palmes gata.

Det tog två dygn innan hennes identitet kunde fastställas, hennes anhöriga hade då anmält henne saknad. Maïlys Dereymaeker lämnar efter sig en 1,5 år gammal son.

Belgiens utrikesminister Didier Reynders twittrade under söndagen ut att Maïlys Dereymaeker var ett av offren i attacken.

”Vi är alla förkrossade”

Under söndagen bekräftades även att den brittiska medborgaren Chris Bevington, 41 år, var en av de som miste livet i terrorattacken. Han bodde i Sverige sedan flera år tillbaka och jobbade för Spotify. Även han lämnar efter sig en fyrårig son, skriver brittiska The Telegraph.

I ett uttalande har Chris Bevingtons far uttryck sin sorg.

”Vi är alla förkrossade över vår begåvade, passionerade och omtänksamma son Chris som plötsligt och tragiskt dött. En underbar make, son, pappa, bror och nära vän för så många. Familjen ber nu om att få sörja i fred i den här oerhört svåra stunden”, säger pappan John Bevington i uttalandet.

LÄS MER: Svenskarna mötte terrorn med kärlek

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Terrordådet i Stockholm

Mer i ämnet