Foto: SVT

De firar in nya året på Skansen

Publicerad

Årets nyårsfirande på Skansen ramas in av programledarna Anders Lundin och Parisa Amiri. För båda kommer det att handla mycket om att vinka av 2020, ett år som varit tufft för många.

-Jag vet inte vad jag säger hejdå till, men jag längtar jättemycket efter att det ska bli som förut, säger Anders Lundin.

Samtidigt menar de att det går att hitta ljuspunkter med det senaste året. I SVT:s Morgonstudion listar de, med glimten i ögat,  fem positiva effekter som 2020 fört med sig. Som att det i våras gick att höra fågelsång även i en storstad. Eller att helgerna på ett sätt blivit mer vilsamma och att det kanske i vissa lägen kan vara skönt att få slippa krama bekanta.

-Jag tycker det gått lite långt med kramandet, säger Anders Lundin. Man har träffats en gång förut, ska man kramas nu? Också blir det lite obekvämt. Nu får man inte ens ta i hand, det är jätteskönt!

Men Parisa Amiri håller inte med. 

-Jag har blivit mer av en kramfanatiker av detta. Avlägsnandet av kramar får mig att längta ännu mer!

Tolvslaget på Skansen sänds i SVT1, klockan 23.00-00.10. På scen kommer bland annat Tomas Ledin, Lisa Nilsson, Kaliffa och Amanda Bergman stå, och skådespelaren Sofia Helin kommer läsa Lord Tennysons dikt Nyårsklockan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.