Ryttaren Carl Hedin om att våga bryta normen: ”De gnäggade efter mig”

Uppdaterad
Publicerad

Som barn gick Carl Hedin av bussen vid fel hållplats för att inte visa för omgivningen att han red. I dag jobbar han med hästar och är en stor influencer inom ridsporten. SVT tog med Carl Hedin till en ridskola i Stockholm för att möta två unga killar på ridläger.

Carl Hedin växte upp i stallet på ridskolan på 00-talet. Då, precis som i dag, var killarna som red få. Men för Carl Hedin fanns det största motståndet utanför stallet, i samhället runt honom. 

– Folk tittade snett på mig, sade taskiga saker och gnäggade när jag gick av hållplatsen vid stallet, säger han. 

I dag är Carl Hedin dressyrryttare på elitnivå och Sveriges största influencer inom ridsport. Han har skrivit en bok, Hästpojken, tillsammans med journalisten Frida Bank, om att växa upp som kille med ridning som hobby.

– Det är en intressant struktur att vi har många framgångsrika manliga ryttare men det är nog viktigt att lyfta fram förebilder under resans gång också så ungdomar har något att relatera till, säger han.  

SVT tog med Carl Hedin till Farsta Ridskola i Stockholm, där han fick träffa två killar som valt att gå på ridläger under höstlovet. Se deras möte och hör hans berättelse i videon ovan!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.