Foto: Claudio Bresciani/TT

De ska fixa maten på Nobelbanketten

Uppdaterad
Publicerad

Det blir Jacob Holmström, krögare från Halmstad, och Annie Hesselstad, konditor, som ska stå för maten till kung Carl Gustaf, Nobelpristagarna och övriga gäster på Nobelbanketten den 10 december.

På en pressträff med Nobelstiftelsen antyder Jacob Holmström att förrätten och huvudrätten kommer bestå av svenska och norska råvaror – och har inspirerats av havet.

– Jag vill inte avslöja någon specifik ingrediens, men det kommer att vara fisk, skaldjur och alger som används bland annat, säger han.

Konditorn Annie Hesselstad var även ansvarig för desserten förra året. Hon berättar på pressträffen att årets dessert kommer innehålla lingon och framhäver att inspiration från norra Sverige har varit tongivande.

– Jag vill visa det bästa av Sverige på en tallrik, säger hon.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.