Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Martin Ådahl (C) och Ali Esbati (V) i Morgonstudion.

Debatt om Arbetsförmedlingen: ”Vi har provat – det var katastrof”

Uppdaterad
Publicerad

Martin Ådahl och Ali Esbati, Centerpartiets och Vänsterpartiets arbetsmarknadspolitiska talespersoner, möttes på fredagen i SVT:s Morgonstudion för en debatt om krisen i Arbetsförmedlingen. Se ett utdrag ur debatten i klippet ovan.

– Vi måste se till att öppna kontor på små orter igen, men också ha en närvaro hos kommunen, i statliga servicekontor och dessutom se till att vi har effektiva och idéburna privata förmedlare i hela landet. Det är bara V som vill gå tillbaka till den gamla byråkratin, sade Martin Ådahl.

– Vi har redan provat en del av det man nu vill göra i full skala, i och med etableringslotsar och jobbcoacher. Det var katastrof – fuskarbolag, IS-rekrytering, skattefuskare – och fick dras tillbaka, sade Ali Esbati.

Vänder sig mot misstroendeförklaring

Ådahl vänder sig också emot V:s hot om misstroendeförklaring mot arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S).

– Det är helt orimligt att tillsammans med M, KD och SD fälla en minister som suttit i två månader för en reform som ska införas om två år, säger han.

– Det handlar inte om hennes person utan att man ska ta ansvar för arbetsmarknadspolitiken i Sverige, svarar Esbati.

Se hela debatten här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer