Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sandro Scocco, chefsekonom på tankesmedjan Arena. Foto: Daniel Hols

”Det är de rika ägarna som ska skjuta till kapital”

Uppdaterad
Publicerad

Coronakrisen har slagit hårt mot många företag. Staten har presenterat flera stödpaket men det är inte alltid lätt för småföretagen att använda sig av dem trots att de är i störst behov.
– Storföretagens ägare är ofta väldigt välbeställda, så det är de som ska skjuta till kapital, säger Sandro Scocco, chefsekonom på tankesmedjan Arena.

Sandro Scocco menar att det inte finns någon anledning för staten att hjälpa storföretagen. Däremot borde de vara mer generösa mot de mindre företagarna.

”Vi är inga höginkomsttagare”

Ett sådant är Kemiska Tvätten i Eskilstuna som SVT:s Agenda har besökt. Företaget som byggts upp av två bröder har förlorat 85 procent av sin försäljning. De 25 anställda har permitterats, men det är ändå svårt att få finanserna att gå ihop och bankerna vill inte ge dem några lån.

– Vi är inga höginkomsttagare. Vi är låginkomsttagare tillsammans med vår personal som har slitit i många år, säger Rany Chabo, vd på Kemiska Tvätten.

Se mer i klippet ovan eller hela inslaget i söndagens Agenda

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer