”Det är en fruktansvärd olycka”

Uppdaterad
Publicerad

Mitt under utställningen för sportbilar i centrala Borgholm gick något väldigt fel. En av bilarna skenade rakt in bland människor. Enligt ordföranden för sportbilsklubben rör det sig om en tragisk olyckshändelse.

Det var strax efter klockan halv tre i eftermiddags som en sportbil körde rakt in en folkmassa på torget i Borgholm på Öland. Sex personer har förts till sjukhus, varav en uppges vara allvarligt skadad.

Ordföranden för klubben som ordnat träffen var en av de som var på plats vid olyckstillfället.

– Gasen hängde sig och föraren försökte med alla medel få stopp på eländet, säger Henrik Svensson, ordförande för svenska De Tomaso-klubben. 

Skulle svänga in till kanten

Enligt honom ska olyckan ha skett i samband med att föraren försökte parkera.

– Han skulle svänga runt, han var ungefär två-tre meter bakom mig. Han skulle svänga in till kanten när gasen hängde sig. Nu är det långa sladdspår, säger Henrik Svensson.

Räddningstjänsten var snabbt på plats. Exakt vad som hände ska nu utredas av polisen.

-Sportbilen skenade i väg. Av någon anledning gasade föraren i väg. Gasen kan ha hängt sig eller han kan fastnat med foten. Det har jag ingen åsikt om. Det får polisen titta på, säger Anders Sporrong, ställföreträdande räddningschef på Öland.

Alla är förkrossade

På nätet florerar rykten om att föraren skulle ”stajla”, något som kraftigt dementeras av ordföranden.

– Jag är rädd att spekulationerna kommer att gå så, men han skulle parkera. Det finns inget utrymme att stajla här, säger Henrik Svensson.

Vad kommer ni att göra nu?

– Vi ska samla medlemmarna och prata igenom vad som har hänt. Alla är förkrossade, det här är vårt stora intresse och så händer något sånt här. Det är en fruktansvärd olycka och det sämsta som kunde hända, säger Henrik Svensson.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.