Ordföranden i Lärarnas Riksförbund Åsa Fahlén reagerar starkt på SVT:s granskning. Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Lärarfacket om vinsterna: ”Det sticker i ögonen”

Publicerad

Lärarfacket tycker att läromedelsföretagens stora vinster ”sticker i ögonen”. SVT:s granskning av vinsterna i läromedelsföretagen visar att nästan var femte försäljningskrona är vinst.

Ordföranden i Lärarnas Riksförbund Åsa Fahlén menar att skolbarn idag inte har tillgång till de läromedel de skulle behöva. Därför reagerar hon starkt på SVT:s granskning av vinsterna i läromedelsföretagen.

– Skolorna är i händerna på… det är ju en väldigt specifik marknad och så har du ju inte väldigt mycket att välja på. Det skapar goda förutsättningar att sälja till skolorna, säger Åsa Fahlén till SVT.

Hon menar att när vinstnivåerna är så höga får det betydelse:

– Det får ju till konsekvens att det blir ännu svårare för skolorna att köpa in. Vi är ju av den uppfattningen att alla pengar som man avsätter till skolan ska ju gå till undervisningen. Så det är klart att när så mycket försvinner till vinster sticker det ju i ögonen när det saknas läromedel där ute, avslutar, Åsa Fahlén, Ordföranden i Lärarnas Riksförbund.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer