Det har varit många turer kring Elon Musks köp av Twitter. Foto: Olivier Douliery /AFP/TT

Domstolen sätter deadline för Musks Twitteraffär

Uppdaterad
Publicerad

I veckan stod det klart att Elon Musk åter igen lägger ett bud på storbolaget Twitter. Erbjudandet kommer bara två veckor innan den rättegång som är planerad där Twitter har stämt Musk för att han försökt dra sig ur affären tidigare i år.

Nu meddelar domstolen att den rättsliga prövning av affären skjuts upp och att ett nytt datum sätts för parterna att komma överens.

Musk gick i april ut med att han ville köpa Twitter, med ett bud på 54:20 dollar per aktie. I juli valde han dock att dra tillbaka budet, och hävdade att Twitter blåst upp sina användarsiffror och att många av kontona i själva verket består av botar, spam- och fejkkonton.

Twitter stämde då Musk med hänvisning till att han ska ha brutit mot ”köpeavtalet som tecknats”. Musk å sin sida valde att lämna in en motstämning kort därefter. Rättegången parterna emellan var planerad att starta den 17 oktober.

Rättslig prövning pausad

Rättegången skulle alltså ha inletts om mindre än två veckor, men domaren Kathaleen McCormick i Delaware uppger att den skjuts upp, och att parterna får chansen att komma överens om ett uppköp fram till slutet av månaden – annars väntar rättegång igen.

”Om transaktionen inte är gjord klockan 17 den 28 oktober 2022, så ska parterna kontakta mig via mejl den kvällen för att få datum för rättegång i november”, skriver domaren i handlingarna som presenterats.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s ekonomikommentator Alexander Norén om Musks helomvändning i klippet. Foto: SVT, Matt Rourke/AP/TT & Seth Wenig/AP/TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.