Enligt ansökan som inkom till polisen ville mannen bränna koranen framför Irans ambassad på lördag. Foto: Polisen, Fredrik Sandberg/TT

Drar tillbaka ansökan om att bränna koran utanför Irans ambassad: ”Ångrar mig och ber om ursäkt”

Uppdaterad
Publicerad

Den 31-årige man som lämnat en ansökan till polisen om att anordna en allmän sammankomst och under denna bränna koranen utanför Irans ambassad i Stockholm på lördag har ångrat sig, berättar han för SVT Nyheter.

Enligt ansökan som inkommit till polisen på måndagen ville den 31-årige mannen bränna koranen framför Irans ambassad på lördag. Han ville även bränna Irans flagga, en bild på Irans ledare och två dockhuvuden.

Drog tillbaka sin ansökan

Ansökan är dock inte aktuell längre, meddelar han SVT Nyheter på tisdagen. Han uppger att han har informerat polisen om att han ångrar sig och tar tillbaka sin ansökan.

– Jag ångrar mig. Jag måste respektera islam och jag ber alla iranier om ursäkt.

SVT Nyheter har också varit i kontakt med personerna som legat bakom sommarens koranbränningar. De säger att även de planerar nya koranbränningar, utanför riksdagen samt vid Irans ambassad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Koranbränningar har lett till protester i många muslimska länder. Se sammanfattningen i videon. Foto: Stefan Jerrevång / Fredrik Sandberg / Ahmad AL-Rubaye / AFP /TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.