• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Foto: TT

Driftstörning på Bank ID under måndagskvällen

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen inträffade en driftstörning på Bank ID – många användare hade svårt att logga in i vissa tjänster, till exempel internetbank.

– Driftstörnngen pågick i en och en halv timme, och det var omfattande störningar. Nu fungerar den igen, säger Malin Wemnell, administrativ chef på Finansiell ID, som äger Bank ID.

Felet låg hos en underleverantör, enligt Malin Wemnell.

– Det är otroligt beklagligt att det drabbar våra användare. Lyckligtvis sker det sällan.

Behöver man vara orolig som användare?

– Nej, man kan känns sig trygg som användare.

Handlar det om en hackerattack?

– Nej, det är en driftstörning. Det handlar om datakommunikation som inte fungerat.

Hur säkerställer ni att det inte händer igen?

– Det är de analyser som tar vid ikväll. Vårt arbete är att analysera hur de kunde hända och hur vi ska kunna hindra det igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.