Foto: TT

Drottning Silvia på sjukhus

Uppdaterad
Publicerad

Drottning Silvia fördes till sjukhus på fredagskvällen efter att ha känt av yrsel. Hon låg kvar på sjukhuset under julafton för observation. På juldagens morgon var drottningen fortfarande kvar på sjukhuset.

Det var på kvällen den 23 december, drottningens 73-årsdag, som hon fördes till sjukhus. Drottningen ska ha varit förkyld under en tid, och känt av yrsel under fredagskvällen. Hon hölls kvar på sjukhuset under fredagsnatten för observation.

Stannar kvar på sjukhuset

Även julaftonsnatten tillbringade Silvia på Danderyds sjukhus.

– Drottningen kommer stanna kvar på sjukhuset över natten, nya beslut tas i morgon, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

På juldagsmorgonen uppger Thorgren för Aftonbladet att drottningen är kvar på sjukhuset.

– Jag återkommer när jag har ny information, skriver Margareta Thorgren till SVT Nyheter i ett sms.

Familjen med på sjukhuset

Tidigare har delar av familjen varit hos Silvia på sjukhuset, och familjen i övrigt ska må bra. Kungafamiljens julfirande ska ha pågått som planerat.

– Drottningen vill understryka att drottningen mår bra, säger Margareta Thorgren.

Rättelse

I en tidigare version av den här artikeln stod det att drottningen vårdats på Karolinska sjukhuset. Enligt hovet var det dock Danderyds sjukhus som drottningen låg på.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.