Ebba Busch Thor (KD) lovade en ny regering när hon valtalade på Fristadstorget. Foto: SVT

Ebba Busch Thor valtalade i Eskilstuna

Uppdaterad
Publicerad

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch Thor valtalade på Fristadstorget i Eskilstuna på tisdagen. Efter den senaste tidens positiva opinionssiffror för partiet var det en påtagligt energifylld politiker som mötte väljarna.

– Det är fantastiskt roligt för mig att få träffa väljarna direkt och inte bara umgås med journalisterna i Stockholm, säger hon.

Eskilstuna är kommun där Kristdemokraterna backade kraftigt förra valet, men Ebba Busch Thor hoppas att den senaste tidens skjuts i opinionen ska märkas av lokalt.

Val 2018 – #dinröst

– Nu har vi medvind, jag hoppas att det ska spilla över på det starka arbetet som partiet gjort lokalt.

Ny regering – men utan SD

Under sitt tal pratade partiledaren om sitt partis hjärtefrågor, vården och äldreomsorg. Hon lovade återigen att en röst på Kristdemokraterna är en röst på en ny regering, men stod fast vid sitt tidigare besked om att det inte är aktuellt att regera med Sverigedemokraterna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet