Edward Blom om att tjuvstarta julen: ”Infantilt – som att alla är små barn”

Uppdaterad
Publicerad

I oktober börjar Gustaf Reinfeldts julkänslor komma, vilket han har valt att bejaka fullt ut.  

– Det är infantilt, det är som att alla är små barn som inte kan vänta tills det är dags, säger Edward Blom i Mötet.  

Den riktiga julen firas enligt Edward Blom mellan julafton den 24 december och Tjugondag Knut – och han tycker att magin urholkas om alla firar när de vill.  

– Folk bara skiter i det och tycker att ”jag firar jul när jag vill”. Hur ska man kunna hålla en gemensam folkfest om alla bara är atomer?

Bejakar tidiga julkänslor

Gustaf Reinfeldt väljer att bejaka sina anmärkningsvärt tidiga julkänslor och tycker inte att det borde störa någon. Inte heller det lite mer allmänt accepterade tjuvstartandet med julgranar och tomtepynt några veckor innan julafton.  

– Om det nu är så att julen har förflyttats, organiskt av människor, har den inte blivit den riktiga julen då? säger han i mötet med Edward Blom.

Se Gustaf Reinfeldt och Edward Blom mötas framför julstrumpa och öppen spis mitt i oktober i Mötet på måndag klockan 21:45 i SVT1 eller redan nu på SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.