Elisabeth Massi Fritz Foto: TT

Efter varningen – Massi Fritz tar en paus

Uppdaterad
Publicerad

Efter Advokatsamfundets varning mot den kända advokaten Elisabeth Massi Fritz svarar hon nu på Instagram.

”För första gången i mitt liv är jag borta från jobbet på grund av att jag känner mig dålig”, skriver hon.

Stjärnadvokaten har anklagats av Advokatsamfundet för orimligt stora faktureringar och för dåliga arbetsförhållanden för sina anställda, som Aftonbladet rapporterat om. Med anledning av det kräver de 50 000 kronor i straffavgift, den högsta möjliga avgift som Advokatsamfundet kan begära.

Fyra ledamöter och generalsekreteraren Anne Ramberg ville dessutom att Massi Fritz skulle uteslutas ur Advokatsamfundet.

Elisabeth Massi Fritz har avvisat kritiken och i ett inlägg på sitt instagramkonto riktar hon stark kritik mot Aftonbladet – den tidning som skrivit om kritiken mot henne och var först med att rapportera om Advokatsamfundets utredning och varning.

”Ren häxjakt”

”Drevets innehåll från Aftonbladet var en ren häxjakt på mig med grova och felaktiga påståenden. Men å andra sidan är det inte första gången det sker mot offentliga personer. Mitt engagemang och kall för utsatta brottsoffer fortsätter som vanligt.”

I slutet av inlägget framkommer det att hon kommer att ta några dagars paus. Hon skriver:

”Först behöver jag några dagar för att vila och ta hand om mig själv. För första gången i mitt liv är jag borta från jobbet pga att jag känner mig dålig.”

Tar en paus

Massi Fritz säger i en skriftlig kommentar till SVT att pausen beror på tillfällig sjukdom och inget annat. I övrigt hänvisar hon till sitt instagramkonto för information.

Advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg säger till SVT att hon för närvarande inte har någon kommentar till varningen utöver det som framgår av samfundets hemsida.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.