Efter kritiken: Unionen backar från podd-sponsring

Uppdaterad
Publicerad

Fackförbundet Unionen har sponsrat en podd från frontfiguren bakom den kritiserade säljskolan Arndt's Sales Academy. I dag meddelar fackförbundet att de inte hade inlett något samarbete om de känt till kritiken.

Säljskolan Arndt's Sales Academy har stämts av den fackliga organisationen Säljarnas, och kritiseras för att utnyttja ungdomar som gratis arbetskraft.

Samtidigt har ett annat fackförbund – det betydligt större Unionen – under två års tid sponsrat en podd med skolans frontfigur, föreläsaren Mikael Arndt.

”Businesspodden” fanns under fyra år och hade en rad namnkunniga gäster – från komikern David Batra till politikerna Ulf Kristersson (M), Annie Lööf (C) och Magdalena Andersson (S).

Ville värva medlemmar

En av poddens sponsorer var alltså fackförbundet Unionen, som i dag ångrar sitt tvååriga samarbete. Pressavdelningen skriver till SVT att man köpte reklaminslag och innehåll i podden för ”några tusenlappar per avsnitt”, för att värva medlemmar till Unionens medlemskap för egenföretagare.

Man skriver också att det för Unionen är ”helt oacceptabelt att unga människor utnyttjas som gratis arbetskraft. Mot den bakgrunden hade vi inte inlett ett samarbete med podcasten i dag.”

Unionens samarbete med ”Businesspodden” avslutades i januari.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.