Apotekstjänsts lager ligger i Uppsala. Foto: Pontus Lundahl/TT

Efter sjukhusfiaskot – ny vd på Apotekstjänst

Uppdaterad
Publicerad

Efter fiaskot med uteblivna leveranser till flera av landets sjukhus får nu Apotekstjänst en ny vd. Örjan Frid efterträder Tomas Hilmo som nyligen lämnade både som vd och styrelseordförande i företaget på grund av de uteblivna leveranserna, som i sin tur lett till inställda operationer på flera sjukhus.

Örjan Frid kommer närmast från rollen som vd på Eniro. Hans roll blir enligt ett pressmeddelande att ”leda hela Apotekstjänst, inledningsvis med särskilt fokus på logistikhantering av materiel till regioner och sjukhus”.

”Det kommer att krävas ett intensivt arbete för att lösa de problem vi ser. Apotekstjänst är ett företag med stor erfarenhet inom kvalificerad logistik, och jag ser med tillförsikt fram emot att vi tillsammans kommer kunna vända situationen parallellt med att leverera en minst lika god kvalitet inom dos som tidigare”, säger Örjan Frid i pressmeddelandet.

Avgående vd Tomas Hilmo utses samtidigt till verksamhetschef för läkemedelshanteringen inom Apotekstjänst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

KAOSET KRING SJUKVÅRDSLEVERANSERNA - Teckenspråk

Mer i ämnet