Hör Abdulla Moyad och andra elever berätta om varför det varit så svårt med skolan under pandemin. Foto: Erika Lager/SVT

Elever pluggar ikapp på sommarlovet: ”Matten var klart svårast på distans”

Publicerad

Abdulla Moyad är en av de gymnasieelever som med nya pandemiregler fått möjlighet att plugga ikapp, trots att han nyss firade studenten.

– Jag har ett prov kvar. Det är bara att sitta hemma och plugga, även fast det är studenten. Det är ju matten som är klart svårast på distans.

Pandemin har orsakat ett kunskapstapp enligt Skolverket. En enkät från skolinspektionen till de största skolaktörerna visar att nästan alla erbjuder lovskola i sommar. Att många skolor anordnar undervisning i skolbänk under några lov-veckor uppskattas av högstadieeleven Sam Johansson i Hylte.

– Det är inte så kul eftersom man redan har varit ute och festat, slutat i nian med de andra. Och så behöver man gå till skolan igen. Men man vill göra det för att slippa gå om ett år. Då kan man bara vara här i två veckor och sedan komma in på gymnasiet.

Hör elever berätta:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.