Flickan på bilden har ingen koppling till Elins berättelse. Foto: TT

Elin våldtogs och fotograferades: ”Ett livslångt fängelse”

Helvetet började när sjuåriga Elin gick i första klass. Kompisens pappa våldtog henne och fotograferade henne i hustruns underkläder.Den i dag 35-åriga Elin berättar nu sin historia om hur hon utsattes för sexuella övergrepp.

Elin, 35, säger att hon har försökt ta sitt liv flera gånger. Och det var efter det senaste försöket som hon kom i kontakt med Hopp, riksorganisationen för sexuella övergrepp.

Det är hennes berättelse som tidningarna Aftonbladet och Svenska Dagbladet nu lyfter fram i nästa del av deras gemensamma granskning av sexuella övergrepp mot barn.

”Våldtog mig under tre års tid”

För Elin började allt egentligen redan på hemmaplan. Hon berättar om svår fysisk och psykisk misshandel i hemmet.

– Jag blev bland annat inlåst i en garderob och slagen med tillhyggen. Min mor såg, men vände och gick. Hon tog till flaskan och drack bort sina känslor.

Som sjuåring fick Elin en kompis. Men vännens pappa skulle visa sig vara en man som enligt Elin ”tyckte om barn på ett annat sätt än vad man ska”.

”Slutade med våldtäkt”

Mannen började skicka ut sin egen dotter, Elins kompis, och kvar med mannen var Elin och det var då han började röra vid henne.

– Först utanpå kläderna och sedan innanför. Det slutade med att han våldtog mig, berättar Elin för Aftonbladet och SvD.

Elin berättar vidare att hon trots allt fortsatte komma tillbaka hem till mannen. Rädsla för risken att åka på stryk hemma, en känsla av ensamhet som gjorde att hon inte ville säga något i skolan. Det var först vid tio års ålder som hon träffade nya vänner och lyckades bryta mönstret.

Vid ett flertal tillfällen försökte Elin begå självmord, och hon vittnar vidare om hur svårt hon haft att få hjälp senare i livet innan hon kom i kontakt med Hopp.

Elin heter egentligen något annat, hennes ålder är ungefärlig

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexuella övergrepp mot barn

Mer i ämnet