-Vi måste få bearbeta våra erfarenheter på vårt eget sätt och det gör vi genom att gå ut i public service och skratta dem rakt i ansiktet, säger Emma och Amanda om sina erfarenheter av sexköpare. Foto: Tove Hanell/SVT

Emma och Amanda: Här är tio typiska torskar

Publicerad

Sexköpare kan se ut och vara på alla möjliga sätt. I videon gestaltar de tidigare prosituterade unga kvinnorna Amanda och Emma om tio stereotypiska sexköpare de har stött på.
– Vi vill krossa bilden av hur en ser ut, för det kan vara vem som helst, säger Amanda.

Både Amanda och Emma är i dag engagerade i organistationen #intedinhora, vilket började som ett upprop i samband med metoo-rörelsens framväxt 2017. Efter att tidigare ha sålt sex vill nu Amanda och Emma verka för att i grunden förändra människors syn på sexköp:

– Folk måste fatta att det här inte är ett jobb. Det är ganska standard att tycka att prostitution är ett val, ett jobb som alla andra. Jag undrar vilka andra jobb som innebär att man blir våldtagen, säger Amanda.

Se klippet i spelaren ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Svenskarna och sexet

Mer i ämnet