• Viktigt meddelande:

    Idag kl 15.00 testas Signalen Viktigt meddelande via de utomhusaggregat (tyfoner) som finns i de flesta städer och tätorter. Signalen består av 7 sekunder långa ljudstötar med 14 sekunders tystnad emellan under två minuter. Idag testas signalen - om du i andra fall hör den ska du gå inomhus, lyssna på radion och stänga dörrar, fönster och ventilation. Idag följs meddelandet av signalen Faran över, en enda lång ljudsignal på 30 sekunder.

Bild från ingripandet i Malmö i februari. Foto: Sydsvenskan

Ensamkommande pojke omhändertagen i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Ett av de två ensamkommande flyktingbarn, nio och tolv år, som ordningsvakter tryckte ner vid ett uppmärksammat ingripande i Malmö tidigare i år, omhändertogs i Stockholm under torsdagskvällen. I samband med omhändertagandet försvann ett annat barn som pojken var i sällskap med.

Det var kring midnatt som en ordningsvakt såg två barn som var ensamma vid Klarabergsgatan i centrala Stockholm. Ett av barnen, en pojke, omhändertogs och sociala myndigheter kontaktades. Polisen vill inte uppge om det är nioåringen eller tolvåringen som omhändertagits av de sociala myndigheterna.

Ordningsvakten som såg de två barnen ska efter omhändertagandet ha anmält barnet för våldsamt motstånd och våld mot tjänsteman, uppger polisen.

Felaktiga uppgifter i medier

I Malmö i februari blev en flyktingpojke, nio år gammal, bryskt nedtryckt i golvet av en vakt. En person som såg händelsen filmade och klippet väckte mycket starka reaktioner hos allmänheten.

Enligt polisen i Malmö har de två pojkarna hittills varit omhändertagna av sociala myndigheter i Danmark och har också sökt asyl där. Varför en av pojkarna nu har dykt upp i Stockholm är oklart.

I flera medier har det under fredagen förekommit felaktiga uppgifter om att båda pojkarna från händelsen i Malmö har omhändertagits i Stockholm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ingripande mot nioåring

Mer i ämnet