– Det känns jättebra, faktiskt. Vetskapen att få jobb efter skolan är helt fantastiskt, säger Erik Benini om att ha valt anläggningsfordonsprogrammet på gymnasiet. Foto: SVT

Erik Benini valde med hjärtat – satsade på motorbranschen

Publicerad

Erik Benini 21 år, valde att gå anläggningsfordonsprogrammet på gymnasiet. Nu har han en provanställning med stora möjligheter till en tillsvidareanställning som servicetekniker efter en internutbildning inom företaget

– Det känns jättebra, faktiskt. Vetskapen att få jobb efter skolan är helt fantastiskt. Det blev som en trygghet och en säker grund och det har gett mig möjligheten att kunna flytta hemifrån.

Det var Eriks bonuspappa som verkar inom motorbranschen som rekommenderade yrket från början.

– Jag ville bli polis men han sa att lönerna stiger lite mer om man väljer den här yrkesbanan. Även om lönen är viktig, så är det viktigaste för mig att man trivs med sina kollegor, att det finns en bra gemenskap och arbetsmiljö – det gör att jag älskar att gå till jobbet.

”Ha inte förutfattade meningar”

Erik har några råd att ge till dem som funderar på yrket, och som kanske tvekar på en karriär inom motorbranschen.

– Ha inte förutfattade meningar, var nyfiken och fråga om man kan komma på studiebesök.

Han har även råd till arbetsgivarna.

– Arbetsgivarna borde informera om att det inte bara är ett skitigt jobb, utan att det finns hög teknologi och att vi på ett modern sätt använder t.ex. datorer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.