Eva Rausing har hittats död i sitt hem i London. Foto: Scanpix

Familjen ”bedrövad” över Eva Rausings död

Uppdaterad
Publicerad

Eva Rausing, 48, USA-född hustru till Hans Kristian Rausing, 49, hittades död i sin bostad i stadsdelen Chelsea i London på tisdagen, rapporterar Sky News.

Kroppen ska ha hittats när polisen sökte igenom lägenheten i samband med misstankar mot hennes make om droginnehav.

Enligt polisen har en man gripits och tagits till förhör kring såväl dödsfallet som det misstänkta narkotikainnehavet.

Eva Rausings död

Familjen är en av Storbritanniens rikaste. Hans Kristian Rausing är son och arvtagare till Hans Rausing – vars far Ruben i Sverige grundade Tetra Pak-imperiet – med en uppskattad förmögenhet på 5,4 miljarder brittiska pund, runt 59 miljarder svenska kronor.

En talesman för polisen sade till Sky News att det inte fanns någon omedelbar förklaring till dödsfallet och att man inväntade obduktionsresultat.

Paret Rausing har tidigare öppet talat om sina missbruksproblem.

Familjerna Kemeny (Eva Rausings flicknamn) och Rausing skriver i ett pressmeddelande att de är bedrövade och chockade över Eva Rausings plötsliga bortgång och ber att få bli lämnade i fred:

”Hans och Märit Rausing med familj är djupt chockade och bedrövade över beskedet om deras svärdotter Eva Louise Rausings tragiska bortgång. Familjen ber att få bli lämnad i fred i denna sorgens tid”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Eva Rausings död

Mer i ämnet