Första steget mot samarbete – här blir C och S i Kiruna vänner på Facebook

Uppdaterad
Publicerad

Det kan bli ett samarbete mellan Centerpartiet och Socialdemokraterna i Kiruna och i väntan på det har de olika partiernas ledare addat varandra och blivit vänner på sociala medier.

Nu har valvinnaren i Kiruna Centerpartiets Gunnar Selberg och Socialdemokraternas Mats Tavenikku addat varandra och blivit vänner på sociala medier.

– Det borde vi ha varit tidigare men man har inte haft tid att tänka på det, säger Mats Taaveniku (S) kommunalrådskandidat Kiruna. 

Val 2018 Norrbotten

Men nu är ni vänner på Facebook?

– Ja alldeles strax säger Gunnar Selberg (C) kommunalrådskandidat samtidigt som han skrattande fingrar på sin mobiltelefon.

Får betydande majoritet

Centern fick 33 procent i kommunvalet i Kiruna och Socialdemokraterna drygt 25 procent och allt tyder på att de kommer att regera tillsammans i någon form under de fyra närmaste åren.

Majoriteten blir i så fall betydande – drygt 58 procent.

– Det handlar inte bara om att få ihop en majoritet vi måste ju också komma överens om politiken. Vi har en budget som ska ros iland så vi kan inte sätta ihop en majoritet först och sedan så spricker budgeten genom att vi inte är överens om den, det går inte. I stora dragen som ekonomin måste vi som bildar majoritet tänka lika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 Norrbotten

Mer i ämnet