Enligt Facebook är det en del av en ”lång process”. Foto: TT

Facebook bekräftar: WhatsApp, Instagram och Messenger kommer integreras

Uppdaterad
Publicerad

De populära chatt-apparna Whatsapp, Instagram och Messenger ska integreras, bekräftar Facebook.

Alla tre kommer att fortsätta att existera sida vid sida, men framöver ska man som till exempel Messenger-användare kunna kommunicera direkt med en Whatsapp-användare, utan att ens ha Whatsapp installerat.

Integreringen är enligt The New York Times ett av Facebookgrundaren Mark Zuckerbergs egna hjärteprojekt, och ska vara del av en längre process tänkt att förlänga den tid användare spenderar i de olika apparna.

Sammanlänkningen innebär ett byte av spår för Facebook, som tidigare låtit de tre bolagen fungera i stort sett oberoende av varandra.

Ligger ett år fram i tiden

Projektet är redan påbörjat, men beräknas inte vara slutfört förrän tidigast i slutet av 2019, eller början av 2020.

– Vi vill bygga de bästa chattupplevelserna som vi kan, och människor vill att chattfunktionen ska vara snabb, pålitlig och privat, meddelar en talesperson för Facebook.

Bolaget försöker också lugna oroliga användare med att de håller på att implementera mer avancerad kryptering på alla sina chattappar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.