När du följt stegen för att skaffa reaktionen dyker flaggan upp bland de övriga reaktionerna. Foto: Skärmdump

Facebook firar Pride-månad med regnbågsreaktion – så skaffar du den

Uppdaterad
Publicerad

För att ”hylla kärlek och mångfald” lanserar Facebook en ny reaktion: Prideflaggan. Reaktionen kan användas under hela juni.

Under juni månad firas Pride på flera platser runt om i världen och Facebook lanserar nu en egen reaktion för månaden: En prideflagga.

Facebook skriver i ett uttalande att de är stolta att stödja ett samhälle präglat av mångfald.

LÄS MER: För första gången någonsin: Beirut Pride

”I år är över 12 miljoner människor runt om i världen med i någon av de 76.000 Facebook-grupper som stödjer HBTQ-rörelsen och mer än 1.5 miljoner människor planerar att delta i något av de 7.500 Pride-evenemang på Facebook,” skriver de.

Så skaffar du reaktionen

För att kunna reagera med en flagga istället för med någon av de fem känsloreaktionerna behöver du vara inloggad på det sociala mediet och gilla sidan LGBT@Facebook. Därefter syns flaggan bredvid de vanliga reaktionerna och det är fritt fram att, som Facebook själva skriver, uttrycka din ”pride” över inlägget. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.