Facket: Starkt missnöje med ledningen

Uppdaterad
Publicerad

– Våra medlemmar har inte längre förtroende för generaldirektören, det har framkommit i flera undersökningar som vi har gjort, säger Britta Lejon, ordförande för fackförbundet ST.

– Vi har framfört dessa synpunkter både till departementet och till Arbetsförmedlingens högsta ledning. Vi vill därför ge en eloge till den nya styrelsen att man tagit det beslut som man gjort, säger Britta Lejon.

– Våra medlemmar upplever att de inte får möjlighet att göra sitt jobb, att stötta de arbetslösa, prata med arbetsgivare och förmedla jobb. I stället får de ägna mycket av sin tid åt byråkratiskt krångel. Regeringen måste fatta beslut snabbt, för den här sitationen är ohållbar, sa hon i kvällens Aktuellt.

Starkt missnöje bland medarbetarna

Även Lars-Erik Bäckström från ST instämmer och menar att man på Arbetsförmedlingen sedan länge har pekat på lågt förtroende för ledningen bland Arbetsförmedlingens medarbetare och chefer.

ST gjorde i våras en enkätundersökning bland personalen som visade ett starkt missnöje med ledningens toppstyrning av verksamheten.

– Ledningen har en betydande del i det. Vi tycker inte att styrningen varit bra, direktstyrning fungerar inte i en organisation som har med människor att göra. Man måste kunna lösa uppdraget på många olika sätt och inte bara på ett sätt, säger Bäckström till TT.

Generaldirektörens saftiga mobilräkning har bara en mycket liten del i styrelsens omdömen, tror Bäckström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

AF-chefen tvingas avgå

Mer i ämnet