De har alla blivit utsatta för fejk på Facebook. Någon har stulit deras identitet och låtsas vara dem på internet.
I förra veckan upptäckte Aftonbladets moderedaktör Sofie Fahrman att hon också var utsatt.
-Det som jag har fått reda på är att den här sidan har varit öppen i flera veckor, kanske i flera månader. Mina kompisar har ju tyvärr trott att det här har varit jag så de har mejlat och skrivit på min vägg. Det är 250 kontakter ungefär och av dem så är ungefär 50 procent mina riktiga vänner. Så det känns ju obehagligt att mina vänner har trott att det har varit jag. Det känns som det största problemet i den här härvan, säger Sofie Fahrman.
Inte olagligt att låtsas
Både statsminister Fredrik Reinfeldt och s-ledaren Mona Sahlin har gjort som Sofie Fahrman. De har bett företaget Facebook att ta bort deras falska profiler. Och det finns inte mer att göra just nu eftersom det i dag inte är olagligt att utge sig för att vara någon annan på internet.
-För min del känns det olustigt att det är så pass enkelt att sno någon annans identitet och utge sig för att vara någon annan. Det jag önskar är att det ska finnas samma skydd på nätet som man möter i verkliga livet, säger Fahrman.
Snabbväxande umgängessajt
Facebook startades av en collegekille i USA som ville hålla kontakten med sina vänner. I dag växer sajten så det knakar. 100.000 nya medlemmar varje dag öppnar ett Facebook-konto.
-Det är väl ett av de bästa exemplen på social media, som det så vackert heter. Ett sätt för en yngre generation att ha kontakt med varandra på ett sätt som många av oss är lite ovana med, säger omvärldsanalytiker Jens Lanvin.
Han tycker att fenomenet Facebook säger mycket om den tid vi lever i just nu.
-Vi är mitt i en förändring. Vi lämnar någonting gammalt, ett industrisamhälle. Vi är på väg mot något nytt, ett tjänstesamhälle där den unga generationen har tagit över. Det är de som bygger det nya samhället och de har ett annat sätt att förhålla sig till media och kommunikation.
Färre saker privata
På sajten Facebook kan man bland annat lägga upp bilder och berätta om vad man gör i sin vardag. Man kan säga att det är som en offentlig vuxendagbok.
-Graden av att skydda sitt privatliv har tydligen förändrats över åren. Pratar man med ungdomar i dag och de som ”kan ungdomar” så är de väldigt mycket överens om att de känner sig så bevakade ändå med kreditkort, mobilsamtal, mejl som kollas, kameror på stan och så vidare. Så att lägga ut sina tankar och bilder på nätet blir bara en addering till. En äldre generation hade kanske mer inställningen att man hade lås på dagboken och om brorsan läste den slog man honom.
De unga kan sortera
Enligt Jens Lanvin är dagens unga också bättre på att förstå vad som är sant och vad som är falskt på internet.
-Man får en känsla av att den här generationen kan sortera och hålla många fler källor igång samtidigt och strukturera information. Man har lärt sig genom åren och är uppväxt i en miljö där det krävs för att kunna hantera sin vardag, säger han.