Foto: Jonas Ekströmer

Ferrero återkallar Kinderägg

Uppdaterad
Publicerad

Företaget Ferrero, som bland annat tillverkar Kinderägg, återkallar en rad produkter i Sverige efter att flera fall av salmonella hittats.

”Ferrero undersöker en möjlig koppling till ett antal rapporterade fall av salmonella. Även om ingen av våra Kinderprodukter som släppts på marknaden har testats positivt för salmonella och vi inte har fått några konsumentklagomål, tar vi detta på största allvar eftersom konsumentvård är vår högsta prioritet”, skriver företaget på sin sajt.

Minst 125 fall av salmonella som kan kopplas till Kinders produkter har konstaterats i Europa. Utöver Sverige, där minst fyra fall konstaterats, har även Storbritannien, Irland, Belgien, Frankrike och Tyskland hittat fall. Alla produkter med spår av bakterier kommer från samma fabrik i Belgien.

Ferrero återkallar nu en handfull produkter i Sverige, bland annat Kinderägg, samtliga tillverkade i just Belgien.

”Livsmedelsverket följer frågan nära. Vi vet ännu inte om och i vilken omfattning det skulle kunna finnas produkter från den belgiska fabriken på den svenska marknaden. Vi räknar med att få veta mer inom kort”, skrev Mats Lindblad, smittskyddsamordnare på Livsmedelsverket, i en kommentar tidigare i veckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.