Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Flygstrejken fortsätter – 240 nya flygningar ställs in

Uppdaterad
Publicerad

Pilotstrejken som just nu lamslår flygtrafiken i Sverige fortsätter. SAS ställer in ytterligare 240 avgångar under tisdagen och ytterligare 25.500 resenärer påverkas runt om i Europa.

Tisdagen blir strejkens fjärde dag. SAS val att ställa in flygningar innebär att sammanlagt 100.000 resenärer kommer ha påverkats av strejken.

Anledningen till att SAS väljer att ställa in redan på måndag är för att de omöjligt kan få igång trafiken helt under tisdagen – oavsett om förhandlingarna vänder eller inte.

– De är en otrolig apparat att sätta igång igen, oavsett hur förhandlingarna går kommer vi inte kunna sätta igång flygningarna imorgon, säger Karin Nyman som är kommunikationsdirektör på SAS.

Tänker inte ge upp

SAS tackade ja till medlarnas senaste bud, medan pilotfacket Svensk Pilotförening (SPF) inte accepterade. Enligt SAS ligger bollen hos pilotfacket.

”SPF känner ett mycket starkt stöd från våra medlemmar och vi är fast beslutna att fortsätta vår kamp för att nå ett avtal våra medlemmar kan acceptera” skrev Peter Larsson, ordförande i SAS-sektionen i SPF, i ett pressmeddelande på måndagsmorgonen.

Både SAS och pilotfacket har uttryckt vikten av att parterna enas så snart som möjligt.

”SPF önskar inget annat än att nå en bra överenskommelse med SAS”, skriver SPF.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pilotstrejk

Mer i ämnet