Mellan 20 och 30 gånger har Mats-Ola Nilsson varit utsatt för inbrott under de 30 år han drivit gatuköket i Vallberga. Foto: SVT

Gatuköksägaren vill ha en polisbil i varannan by

Uppdaterad
Publicerad

Natten till fredag blev Mats-Ola Nilssons gatukök utsatt för inbrott. Något som han varit med om många gånger förut.

Mats-Ola Nilsson har varit utsatt för inbrott 20-30 gånger under de 30 år han drivit gatuköket i Vallberga. Men i fredags fick händelsen ett något annorlunda slut. En polisbil befann sig i närheten och var snabbt på plats och kunde gripa en misstänkt. Det är något som Mats-Ola uppskattar men händelsen lämnar ändå en bitter eftersmak.

– Man börjar överväga om det är lönt att hålla på. Det kostar ändå lite varje gång. Man mår också psykiskt dåligt, säger Mats-Ola Nilsson.

Val 2018 – #dinröst

Bara en fjärdedel känner sig trygga

Enligt en undersökning, som Företagarna gjorde bland sina medlemmar förra året, uppger bara en fjärdedel av de som bor på landsbygden att de känner sig trygga med polisnärvaron.

– Det tar längre tid. Allting ute på landet är lite sämre prioriterat, säger Mats-Ola Nilsson.

Han menar att det behövs fler poliser för att förändra situationen.

– Det skulle vara en polisbil i varannan by så hade det varit lättare att sätta dit tjuvarna. Polisen kommer alltid när man ringer men det kan ju ibland ta en halvtimme. Ibland är de i Halmstad, säger Mats-Ola Nilsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet