Beata Allen (C) ny ordförande i kommunstyrelsen i Aneby. Foto: SVT/Aneby kommun

Fortsatt alliansstyre i Aneby

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det klart att Alliansen fortsätter att styra i Aneby kommun. Moderaterna, Liberalerna, Kristdemokraterna och Centerpartiet får tillsammans 56,19 procent av rösterna och där med egen majoritet.

Alliansen har styrt i Aneby under de senaste tre mandatperioderna och under torsdagen stod det klart att det styret fortsätter.

Lars-Erik Fälth som varit centerpartiets kommunalråd i 16 år slutar och Beata Allen (C) tar över som ny kommunstyrelseordförande.

Val 2018 – #dinröst

– Det känns väldigt roligt och stort, men också ett förtroende som man måste förvalta väl, säger Beata Allen.

– Jag känner ett starkt stöd och idag har jag skinit ikapp med solen, fortsätter hon.

Slutar efter 16 år

SVT har även pratat med Lars-Erik Fälth, Anebys starke man, som nu alltså lämnar posten som kommunstyrelsens ordförande. Han säger att det känns bra och ett beslut som han tagit själv. På frågan om hur det ska gå för Aneby nu svarar han:

– Frågan är hur det ska gå för mig.

Enligt Beata Allen har Fälth varit viktig för kommunen. Han kommer att sitta kvar i fullmäktige.

– Han har påverkat utvecklingen i vår kommun och lett kommunen på ett föredömligt sätt, säger Beata Allen (c) kommunstyrelsens ordförande.

Under fullmäktigemötet på måndag ska kommunfullmäktiges presidium klubbas, det vill säga ordförandeposten, förste vice ordförande och andre vice ordförande.

Under fullmäktige i november väljs sedan övriga poster som ordförandeposter för styrelser och nämnder.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet