Foto: ScanpixVisa alla (4)
Visa alla (4)

Så länge stannar iskylan hos dig

Den som vill njuta av klara kalla vinterdagar ska passa på de närmaste dagarna, för till helgen blir det ostadigare – och i nästa vecka också ganska mycket mildare.

–  De närmaste dygnen blir det kallt med minusgrader i hela landet,berättar SVT-meteorologen Helen Tronstad.

– Även i Götaland kan nattemperaturen går ner mot 15-20 minusgrader. Särskilt natten mot fredag ser ut att bli kall.

Ostadigt till helgen

Under fredagen väntas ostadigare väder i landets norra delar, medan det klara och kalla vädret fortsätter i söder. Till helgen får dock även Sydsverige räkna med mulet och blåsigt och något mildare.

Mildvädret ser ut att fortsätta i början av nästa vecka där det ser ut att kunna bli plusgrader i Götaland, säger Helen.

Snö på Rivieran

Det ostadigare väder som efter hand kommer in över våra trakter hänger samman med de snöväder som de senaste dygnen ställt till problem för flygtrafiken i Västeuropa.

– Ett område med kall luft ligger här uppe i norr och ner över Storbritannien, konstaterar Helens kollega Pia Hultgren.

I kanten av detta område är det ostadigt med en hel del snö. I morgon kan det bli snö så långt ned som på Rivieran och kanske i norra Italien, berättar Pia.

Även i delar av Centraleuropa kan snö och dimma ställa till fortsatta problem för trafiken under det närmaste dygnet.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer