Förundersökning mot svensk skådespelare nedlagd

Publicerad

Förundersökningen där anklagelser om våldtäkt förekommer mot en svensk skådespelare läggs ned helt, meddelar Åklagarmyndigheten.

– Jag har i dag beslutat att lägga ned förundersökningen om oaktsam våldtäkt, säger kammaråklagare Virpi Alajarva i ett pressmeddelande.

Ärendet avser påstående om våldtäkt 2021 som har anmälts av en kvinna. Under utredningen har förhör hållits med både vittnen och målsäganden. Även skådespelaren har förhörts efter att ha delgivits misstanke om brott.

Skådespelaren har tidigare anmält kvinnan för bland annat utpressning. Kvinnan har även anmält skådespelaren för grovt förtal, något som åklagaren beslutade att lägga ned i maj tidigare i år.

Nu läggs även utredningen om oaktsamt våldtäkt ned och förundersökningen avslutas därmed helt.

-  Jag har i dag beslutat att lägga ned förundersökningen om oaktsam våldtäkt eftersom det inte går att bevisa att den som varit misstänkt har gjort sig skyldig till brott på det utredningsmaterial som föreligger. Min bedömning är att ytterligare utredning inte kan antas förändra bevisläget på ett avgörande sätt, säger kammaråklagare Virpi Alajarva i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.