”Han satte alltid ett gott exempel för hur man skulle bete sig mot människor, oavsett var de kom ifrån och vilken bakgrund man har. Han var alltid snäll mot alla”, säger sonen Kalle Seijbold till Expressen. Foto: Privat

Fotografen Gunnar Seijbold, 65, död i covid-19

Uppdaterad
Publicerad

Fotografen Gunnar Seijbold har gått bort i covid-19, rapporterar Expressen. Gunnar Seijbold har bland annat arbetat för just Expressen, men även som ”officiell EU-fotograf” som bland annat fotograferat USA:s dåvarande president Barack Obama.

Förutom flera redaktioner och nyhetsbyråer arbetade frilansaren Gunnar Seijbold även för regeringskansliet när Fredrik Reinfeldt var statsminister. Enligt Expressen insjuknade Gunnar Seijbold i covid-19 i början av månaden.

Den senaste veckan vårdades Gunnar Seijbold på sjukhus i Stockholm. I lördags avled han, 65 år gammal.

– Han var så väldigt varm och väldigt snäll. Han var min bästa vän, säger sonen Kalle Seijbold till Expressen.

”Var alltid snäll mot alla”

Han fortsätter:

– Han satte alltid ett gott exempel för hur man skulle bete sig mot människor, oavsett var de kom ifrån och vilken bakgrund man har. Han var alltid snäll mot alla.

Fick träffa Barack Obama

En av höjdpunkterna i Gunnar Seijbold karriär var i samband med Fredrik Reinfeldts resa till USA i november 2009, berättar hans son.

Då fick han nämligen träffa USA:s dåvarande president: Barack Obama.

– Det var ett stort ögonblick för honom, att han hade kommit så långt att han kom till det absoluta viktigaste rummet i världen – och där stod han.

Kalle Seijbold har gett SVT Nyheter sitt tillstånd att publicera bilden på Gunnar Seijbold.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronapandemin

Mer i ämnet