Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här pressas vd:n i Aktuellt – se klippen från SVT:s arkiv som skildrar Anders Hultins resa från politisk tjänsteman till framgångsrik friskoleentreprenör i klippet. Foto: SVT

Från moderat topptjänsteman till storägare av friskolor

Publicerad

Hur gick det till när arkitekten bakom friskolereformen, Anders Hultin, blev ägare till en av de snabbast växande skolkoncernerna? SVT har dykt ner i arkivet för att förklara turerna.

SVT har granskat de fem snabbast växande skolkoncernerna, som alla mer än fördubblat sin omsättning de senaste fem åren. Bakom ett av bolagen står Anders Hultin, moderat topptjänsteman i den regering som på 90-talet drev igenom friskolereformen.  

Sedan dess har han varit en central figur i det svenska friskolesystemet, bland annat genom att grunda Friskolornas riksförbund och försätta John Bauer-gymnasiet i konkurs. Nu är han aktuell igen som ägare till en av Sveriges snabbast växande skolkoncerner: Watma Education.  

I videon berättar vi historien om Anders Hultin – en av nyckelpersonerna i friskolesverige. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.