Annika Hirvonen, Rebecka Le Moine, Elin Söderberg och Pernilla Stålhammar kandiderar till språkrörsposten. Foto: TT/SVT/Miljöpartiet

Fyra utmanar Stenevi om språkrörsposten

Publicerad

Valberedningens kandidat Märta Stenevi får konkurrens av fyra av de andra språkrörskandidaterna i kampen om att bli nytt språkrör för Miljöpartiet efter Isabella Lövin.

Riksdagsledamöterna Annika Hirvonen och Rebecka Le Moine och Umeåpolitikern Elin Söderberg har redan meddelat att de står fast vid sina kandidaturer, trots att de inte förordas av valberedningen.

Nu säger även riksdagsledamoten Pernilla Stålhammar att hon ställer upp i språkrörsvalet på den digitala extrakongressen den 31 januari.

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, ekonomisk-politiska talespersonen Karolina Skog och gruppledaren i riksdagen Janine Alm Ericson väljer dock att inte utmana partisekreteraren Märta Stenevi.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.