• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

GW Persson om Palmeutredningen: Pengarna behövs till annat

Uppdaterad
Publicerad

Kriminolog Leif GW Persson och Palmeutredaren Krister Petersson möttes i Veckans brott. Petersson är övertygad om att hans grupp kommer lösa mordet – medan GW Persson var mer tveksam.
– Nej det här kommer inte att bli lätt. Jag tror att man ska vara väldigt försiktig med att göra några utfästelser i det här fallet men samtidigt blir jag ju nyfiken, säger Leif GW Persson.

Leif GW Persson säger sig länge ha levt efter devisen att gilla läget, men på sistone har han blivit mer pessimistiskt inställd.

– För en tid sen satte jag mig ner och tänkte ”är detta verkligen ett kallt fall”, i så fall är nog mordoffret ihjälfruset, säger Leif GW Persson och fortsätter:

– Då tänkte jag den (Palmeutredningen) kostar ändå en tio miljoner per år, de pengarna behövs gudbevars till annat. Sen så blir jag glad när jag hör Krister på TV säga att det här kommer vi att fixa. Så är det någon som vill att jag för en gångs skull ska ha fel, så är det jag.

”Gör mig optimistisk”

Chefsåklagare Krister Petersson är sedan ett år tillbaka är ansvarig för utredningen av de 32 år gamla mordet på statsminister Olof Palme. Han är övertygad om att hans grupp kommer lösa mordet.

– Jag kan säga att vi har intressanta spår att arbeta med som gör mig optimistisk, säger Krister Petersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer