Gasexplosion i bostadshus i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En mycket kraftig explosion inträffade vid 4.30-tiden i morse på femte våningen i ett hyreshus på Surbrunnsgatan i centrala Stockholm.

Lägenheten där explosionen inträffade har totalförstörts och vindsvåningen ovanför har kollapsat. Hittills har bara två människor rapporterats lätt skadade, men mannen som bor i den för- störda lägenheten saknas.

Polisen tror att explosionen orsakades av gas. Bombhundar som sökt igenom lä- genheten har inte markerat för spräng- medel. Ett 50-tal personer evakuerades ur sina bostäder efter explosionen.

Försökte gå in med likhund

Någon ordentlig undersökning av den raserade lägenheten har ännu i kväll inte kunnat göras på grund av den stora rasrisken.

Det är därmed fortfarande oklart om lägenhetsinnehavaren finns kvar inne under det inrasade taket och bråten. Ett försök att gå in med en så kallad likhund fick avbrytas på grund av rasrisken. Polisen hoppades kunna göra nya försök senare, uppgav Stockholmspolisen vid 21-tiden.

En del av de evakuerade i huset har fått återvända till sina lägenheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.