Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: AP/Reuters

Georgiens ”agentlag” har antagits – kör över presidenten

Publicerad

Det georgiska parlamentet upphäver presidentens veto mot den kontroversiella ”agentlagen” . Lagen har nu röstats igenom i parlamentet efter att ha behandlats en tredje gång. Det rapporterar den ryska statliga nyhetsbyrån Tass.

Det georgiska parlamentet kör över president Salome Zourabichvilis veto mot den nya ”agentlagen”. Parlamentet har godkänt lagen efter att den behandlats en tredje gång. Det rapporterar den ryska statliga nyhetsbyrån Tass.

Lagen innebär att organisationer vars budget finansieras med mer än 20 procent av utländska investeringar ska kategoriseras som ”företrädare för främmande makts intressen”.

Sedan regeringspartiet Georgiska drömmar tog makten med en majoritet i parlamentet säger kritiker att landet har börjat närma sig Ryssland.

Lagförslaget som nu röstats genom har stora likheter till en lag redan finns i Ryssland och som Putin och Kreml har använt för att tysta kritiker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.