Visa alla (3)

Gigantisk röd dinosaurie dyker upp i tv-huset – mitt i direktsändning

Publicerad

Programledaren spänner blicken i kameran, tar ett djupt andetag och börjar läsa upp nyheterna. Det är en direktsändning, och inget får gå fel. Men på tv kan allting hända, vilket det också gör – mitt i sändningen trampar en två meter hög Tyrannosaurus rex utan förvarning förbi i bakgrunden.

Dinosaurien Tyrannosaurus rex levde i slutet av kritaperioden, och beräknas ha dött ut för cirka 65 miljoner år sedan. Men under tisdagsmorgonen, år 2017, i tv-huset i Stockholm, gjorde ett två meter högt rött exemplar plötsligt entré, i bakgrunden till en livesändning.

Och bakom dino-kuppen: SVT:s meteorolog Nils Holmqvist.

– Jag kollade efter men såg faktiskt inte att det var sändning. Jag skulle vara med i ett barnprogram, och köra en prognos i min dino-dräkt, säger Nils.

Foto: SVT/Henrik Sköld

När Nils såg att en direktsändning pågick gjorde han en snabb dino-reträtt.

Trots incidenten har inte Väder-Nils surnat på dinosaurier.

– Önskar att jag alltid hade en dino-dräkt, men kanske riskerar den att bryta mot SVT:s klädpolicy? Och för dem som undrar: prognosen jag skulle presentera var solig, utan risk för skurar och meteoriter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer