Foto: Facebook

”Gilla-knappen” på Facebook får sällskap

Uppdaterad
Publicerad

Facebook-användare har länge velat ha en knapp för att kunna visa missnöje över något. Nu blir det möjligt att göra det. I dag börjar det sociala nätverket att lägga till fem nya alternativ för att uttrycka vilken sinnesstämning en bild ger.

Ganska tidigt kunde man välja att ”gilla” bilder, länkar eller klipp. Det har blivit ett sätt att få någonting att sprida sig och göra locka så många användare som möjligt att se ett visst inlägg, även om det handlar om något som anses vara sorgligt eller hemskt. Många har uttryckt en önskan efter att få en knapp som passar olika typer av inlägg och nu kommer det alltså att finnas flera sådana.

Går att ”älska” något

Möjligheten att gilla inlägg kommer att finnas kvar. Dessutom tillkommer fem knappar. Medlemmarna kommer att kunna uttrycka glädje, sorg, ilska, kärlek och förvåning. För att välja humör behöver man bara peka på gilla-knappen, då dyker valen upp.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer